intézetünk... felvételizőknek kezdőlap www.UNI-SOPRON.hu

Oktatás
 
Kutatás
 
Kiadványaink
 
Munkatársak
 
Infrastruktúra

Infrastruktúra

Egyetemi Ifjúsági Gyakorló Vt.

 

Elérhetőségek
 
Partnerek
 
Linkek
 
 
 Egyetemi Ifjúsági Gyakorló Vadásztársaság

 

A Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézethez kötődően működik immáron több, mint negyed évszázada az Erdőmérnöki Karon az Egyetemi Ifjúsági Gyakorló Vadásztársaság.

 

A vadásztársaság tagsága az egyetem oktatói, dolgozói, illetve a Kar szakjainak hallgatói közül verbuválódik, jelenleg érvényben lévő alapszabályunk értelmében a taglétszám 33 fő, melynek kétharmadát az egyetemi hallgatói jogviszonyban lévő tagok alkotják.

A vadásztársaság oktatói és dolgozói tagsága részben az Intézet alkalmazottai, részben a Kar vadász-szenvedéllyel áldott-megvert kollégái közül kerül ki.

A tagfelvétel feltétele, hogy a tagságra jelentkező hallgató az Intézethez kötődő kutatási feladatokban vegyen részt, tudományos diákköri munkát végezzen, vagy egyéb munkákkal segítse az Intézetben folyó oktatási és kutatási munkát, illetve a vadásztársaság működését. A végzős, az egyetemről távozó hallgatók helyére minden évben új tagok kerülnek felvételre a vadásztársaságba, tehát évente jelentős a hallgatói tagok cserélődése.

 

A vadásztársaság tagsága évtizedek óta a Nyugat-Dunántúlon gazdálkodó erdőgazdaságok (korábban: Szombathelyi Erdészeti ZRt, HM VERGA ZRt, jelenleg a ZALAERDŐ ZRt, BAKONYERDŐ ZRt) jóvoltából jó hangulatú, példásan szervezett vaddisznóhajtásokon vehet-vehetett részt, mely vadászatok zárásaként általában a fehér asztal örömeitől sem kellett távol tartani magunkat. Emellett a társaság tagjai a Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézet kezelésében lévő, a Tanulmányi Erdőgazdaság ZRt. által biztosított Tanulmányi Vadászterületen végzett társadalmi munka fejében kivehetik részüket az állomány-hasznosítási terv teljesítéséből is, tarvad és vaddisznó-lesvadászatokon, cserkeléseken. Ugyancsak a jó hangulatú vadászatok közé tartoznak a vadászterületen megrendezésre kerülő tavaszi szalonka-vadászatok is, melyen tagságunk szervezett formában vehet részt.

 

A vadásztársaság ezidei elnöke Prof. Dr. Faragó Sándor, a Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézet igazgatója, titkára Dr. Jánoska Ferenc egyetemi docens, aki fogadóidejében szívesen ad felvilágosítást a vadásztársaság ügyes-bajos dolgairól (tagfelvétel feltételei, jelentkezés, stb.)