intézetünk... felvételizőknek kezdőlap www.UNI-SOPRON.hu

Oktatás
 
Kutatás
 
Kiadványaink
 
Munkatársak
 
Infrastruktúra

Infrastruktúra

Tanulmányi vadászterület

Egyetemi Ifjúsági Gyakorló Vt.

 

Elérhetőségek
 
Partnerek
 
Linkek
 
 Épületek

·   Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézet

·   Breuer György Kutató Állomás

·   Studinka László Kutató Állomás

·   Hidegvíz völgyi vadászház

 

Járművek

·   Ford Ranger terepjáró (zárttéri nagyvad   kutatás)

·   Ford Ranger terepjáró (apróvad kutatás)

·   Ford Ranger terepjáró (nagyvad kutatás)

·   Nissan Pathfinder terepjáró (nagyvad kutatás)

 

Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézet

Intézetünknek a Soproni Egyetem soproni, Bajcsy-Zsilinszky úti épületegyüttesének „B” épülete ad otthont. A 2006-2007-ben teljesen felújított épületben a Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézet négy szinten helyezkedik el. Az intézetben 13 iroda, fegyverszoba, fegyver- és lőszer gyűjtemény, vadgazdálkodási gyűjtemény, gerinces állattani gyűjtemény, intézeti könyvtár egy 36 fős tanterem, gyakorló-labor, illetve egy preparátorműhely található.

 

 

Breuer György Kutató Állomás

A Fertő-tájhoz kötődő kutatások támogatására intézetünk saját oktató- és kutatóházat tart fenn a Fertő partján, Fertőrákos közelében. A közvetlenül a vízre épült, cölöpökön álló épületben kutatószobák, laboratórium és tanterem is található. A ház azonban nem csak a dolgozni-, de a kikapcsolódni vágyóknak is ideális menedék.

 

 Studinka László Kutató Állomás 

A LAJTA- és MOSON projektek Soprontól való 80-100 km-es távolsága miatt szükségessé vált egy, a Monosi-síkon igénybe vehető kutatóház és szállás intézetünk dolgozói részére. Az Irénmajorban létesített, és idén felújítás alatt álló kutatóház, mindkét feltételnek eleget téve ideális bázisául szolgál a térségben folyó vizsgálatoknak.

 

Hidegvíz-völgyi vadászház

Vadgazdálkodási intézet lévén elengedhetetlen számunkra az egyetemi vadászati tanterületen folyó vadászatok támogatására egy vadászház megléte. A Hidegvíz-völgy gyönyörű környezetében álló, Roth Gyula építtette, patinás épület nem csak a vadászatok, hallgatói gyakorlatok, kutatómunkák ideális központja, de az intézeti összejövetelek, piknikek számára is kitűnő helyszín.