intézetünk... felvételizőknek kezdőlap www.UNI-SOPRON.hu

Oktatás
 
Kutatás
 
Kiadványaink
 
Munkatársak
 
Infrastruktúra
 
Elérhetőségek
 
Partnerek
 
Linkek
 
 


 

Kedves tanulni vágyók, kedves Felvételizők, kedves jövendő Hallgatóink!

 

Köszöntjük Önöket és a pályaválasztásban Önöket segítő Szüleiket, Tanáraikat, tájékoztatónk lapjain. Önök bizonyára érdeklődnek a természet szépségei, a vadászat romantikája, a vadgazdálkodás felelősségteljes feladatai iránt is, ha megkerestek bennünket.

 

Ha már így együtt vagyunk, engedjék meg, hogy személyesen invitáljuk Önöket, hogy válasszák tanulmányaik helyszínéül Sopront, a Soproni Egyetemet, az Erdőmérnöki Kart, ahol nappali és levelező tagozaton is tanulhatják a vadgazda mérnöki alapszakot (BSc).

 

Ezer indokot írhatnánk Önöknek, hogy miért válasszák a soproni képzést, de mi kiválasztottuk a 10 legfontosabbat, amit szíves figyelmükbe ajánlunk, azzal, hogy a szöveges és képes ismeretek birtokában első helyen válasszák a soproni vadgazda mérnöki szakot.

 

Szeretettel várjuk Önöket Sopronban!

  

 

Prof. Dr. Náhlik András 

a Soproni Egyetem rektor helyettese,

a Vadgazda Mérnöki Szak szakfelelőse

 

Prof. Dr. Faragó Sándor

a Soproni Egyetem rektora,

a Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézet igazgatója

 

 

Tíz indok, hogy miért Sopront válasszad,

ha Vadgazda Mérnök akarsz lenni

 

Mert...

 

1.  egyetemünkön ringott a vadászati felsőoktatás bölcsője, ahol már 200 éve oktatjuk a vadászatot, vadgazdálkodást.

 

2.  itt találtuk ki a Vadgazda Mérnöki Szakot, mi vezettük be elsőként az országban, és 1993 óta, azaz a legrégebben folytatunk ezen a szakon képzést.

 

3.  az Erdőmérnöki Kar, benne a Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézet magasan kvalifikált oktatógárdája magas színvonalú, a munkaerőpiacon jól érvényesíthető tudást biztosít számodra.

 

4.  olyan európai szintű feltételei vannak az oktatásnak, amelyek biztosítják, hogy az ismeretanyag átadása, a leghatékonyabb legyen. Olyan gyakorlatorientált képzésben részesülsz, amely azonnal alkalmazható munkavállalásod során.

 

5.  kivételes lehetőségeket biztosítunk számodra a kutatómunkába való bekapcsolódásra a vadászati-vadgazdálkodási kutatás magyarországi bölcsőjét ringató Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézetben.

 

6.  ilyen légkört, hangulatot máshol nem találsz. Az Egyetem évszázados diákhagyományai egy életre barátokká teszik hallgatóit. Ez – a barátságon, egymás segítésén alapuló – szellem, átvezet valamennyi nehézségen.

 

7.  Sopron maga a csoda, Közép-Európa egyik legszebb, leglakhatóbb városa, környezete kicsiben nyújtja azt, amit egész Magyarország. Járhatod az Alpokalja erdeit, sétálhatsz ódon utcáin, megpihenhetsz kiskocsmáiban, de pillanatok alatt a legnagyobb sztyepptó, a Fertő partján élvezheted a tájat. Jó soproninak lenni.

 

8.  olyan feltételeket biztosítunk soproniságodhoz, amely életed legszebb éveivé teszi az itt töltendő időszakot.

 

9.  mi is szeretnénk, ha Te a Nyugat-magyarországi Egyetemen válnál Vadgazda Mérnökké.

 

10..a soproni Vadgazda Diploma érték, amelynek birtokában biztosan megállhatod helyedet pályádon. Igazolják ezt végzett vadgazda mérnökeink százai.

 

Bővebb információk a Vadgazda Mérnöki (BSc.) Szakról

 

Vadgzada Mérnöki Szak Oldala