V. Bencze Lajos egyetemi szarvasbőgő verseny

2011. november 10-én került megrendezésre a Vadgazdálkodási és Gerinces Állattani Intézetben immáron V. alkalommal a Bencze Lajos egyetemi szarvasbőgő verseny. Dr. Sándor Gyula megnyitó beszédét követően a verseny névadójának életpályájáról Dr. Jánoska Ferenc osztott meg néhány gondolatot az érdeklődőkkel.

A verseny előtt Erdélyi Tamás szarvasbőgő Európa bajnok a legkülönbözőbb eszközökkel mutatta be a kereső- a háremét terelgető- és a párbajra hívó gímszarvas bika hangját.

 

Az idei évben 17 hallgató versenyzett a vándorkupáért. A szervezők várokozásait felülmúlta a nagyszámú - főleg hallgatókból álló -  érdeklődők száma, mely kis híján elérte a 100 főt. A zsűri bírálata alapján az idei évben Merőtei Tivadar nyerte el a vándorkupát. Pomsár László és Moldován Ákos vadgazda mérnök hallgatók érdemelték ki a második és a harmadik helyet.

A versenyt követően a helyezettek és a szervezők, valamint a zsűri tagjai kellemes, családias hangulatú vacsorán vettek részt, ahol megosztották a versennyel kapcsolatos tapasztalataikat.

Reményeink szerint a jövőre is megrendezésre kerülő egyetemi szarvasbőgő verseny a szakmához méltó és színvonalas hagyománnyá válik egyetemünkön.

Bende Attila és Pomsár Lászó